torsdag 25. desember 2008

Det bittelille drivhuset


Våren 2007 kjøpte jeg mitt første drivhus. Det var bittelite - bare 4m2 - men du verden så mye glede det bittelille huset ga meg:-)

Høsten 2008 kjøpte jeg et større drivhus. Et lysthus på 13m2. Det bittelille huset fikk flytte til en ny familie, som forhåpentligvis får like mye glede av det som jeg hadde:-)

Dollarprinsesse

Dollarprinsessen

Dette var den fuchsiaen som startet min gryende fuchsia dille. Jeg kjøpte den for en del år siden og falt fullstendig for både fargen og det faktum at den blomstret så villig og var halvthengende. Den er fin å ha både i ampel, hengende på veggen og i en litt høy krukke.

Den blomstrer tidlig, og i fjor var det den aller første som kom i blomst. Bildet her er av denne aller første blomsten i fjor.

Fuchsia

I løpet av de siste årene har jeg fått en voksende dille for fuchsia. Jeg hører ikke til dem som har hundrevis, men det betyr ikke at jeg ikke ønsker å få det:-)
De første årene kjøpte jeg ferdige blomster og kastet dem når høsten kom (iiiik). Da jeg skaffet meg et bittelite drivhus i fjor vår begynte jeg å overvintre dem og jeg begynte også å kjøpe stiklinger om våren. I tillegg begynte jeg å ta stiklinger selv. I sommer hadde jeg rundt 20 forskjellige sorter. Disse ble som i fjor satt i kjelleren for overvintring.
Da jeg fikk nytt stort drivhus (se under etiketten lysthuset) bestemte jeg meg for å lagre alle overvintrere her i stedet. Jeg fikk problemer med strømmen til drivhuset og en gang jeg var bortreist kom jeg hjem og fant ut at sirkringen hadde gått. Det var sprengkaldt og 3 kuldegrader i drivhuset:-( Dette førte til at en del av de sarteste fuchsiaene døde. Selvfølgelig var dette de jeg ønsket aller mest å beholde. Så jeg får bare starte på ny frisk til våren. Nå har jeg funnet ut av masse steder jeg kan få tak i stiklinger, så denne sommeren skal beholdningen definitivt økes:-)